Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2021. február ! Játszani , vagy nem játszatni ! Ez itt a kérdés !

 

 

napi-friss-best-new.jpg

 

A Covid vírus több problémát okozott Honi labdarúgásunkban is tavaly , a félidei szezon vége felé.

 

A 2020 - 21. évi kiírásnak sajnos a legtöbb csapat az ősz folyamán nem tudott lejátszani az első 15 fordulóból jó pár mérkőzést. Az okok ismeretesek.

Van olyan egyesület akinek négy mérkőzése is függőben maradt 2021-re.

Lehet itt Vis Maior-ról beszélni, de lett volna idő megoldást találni, mert nem az egyik napról a másikra kellett volna döntést hozni , alkotni , elfogadtatni , a hogyan továbbról.

A csapatok a felkészülésüket a szokásosnál korábban kezdték meg , és igyekeztek az elképzelésüket megvalósítani , a hiányos posztokra való  játékosokat is megszerezni , átigazolni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága , sajnos még célzást sem tett arra , hogy miként, mily módon léphetnek pályára a frissen igazolt ( ilyen szinte nincs is ) de leginkább átigazolt játékosok a halasztott mérkőzéseken.

Idézve a labdarúgás Versenyszabályzatának 13. §  3. pontját

(3) A későbbi időpontban vagy újrajátszott mérkőzésen nem játszhat az a labdarúgó, aki:

a) sportszervezetébe az eredeti mérkőzésnap után lett le- vagy átigazolva, tehát a kisorsolt eredeti napon nem volt még a sportszervezet labdarúgója;

Hivatalos forrásból értesülve , ez a Versenyszabályzat már hitelét vesztette , de újabb részletes paragrafusokkal viszont nem lehet találkozni , a jogosulatlan játékot illetően az MLSZ hivatalos oldalán.

A JOGOSULATLAN JÁTÉK meghatározás tehát nem nyert szabályozást ( sehol nem található , hogy érvénytelenítették , hatályon kívűl helyezték volna , és ez a határozott lépett a helyébe hivatkozással erre , vagy arra )  így tehát ilyen átgondolatlan munkafolyamat végett ( pedig volt rá idő bőven ) ezt a fentiekben felsorolt rendelkezést KELLENE alkalmazni.

Feltehetően többeknek is gondot okoz, okozhat ( ha egyáltalán érdekel is valakit " majd ha kiborul a bili akkor igen " )  a szóbeli tájékoztatás elfogadása , hogy megszűnt az a Versenykiírás  .

A mai Világban , jobb helyeken az dívik , még a legkisebb cégeknél is hogy minden Elnökségi , vagy a Vezér által hozott határozat iktatva , és hivatalosan is be, illetve le van jelentve valamilyen formában , az MLSZ  esetében a Hivatalos közlönyben való megjelenítés lett volna kötelező.

Értesíteni kellett volna  hivatalból az érdekelteket , már csak azért is , hogy felvilágosodjanak a belső ügyintézések , határozatok megszületéséről .

Az MLSZ sajnos tudatlanul magára hagyja  a Megyei Szövetségeket , és csak a folyosói szintű mendemondákból hoznak össze egy kézfogás erős , nem hivatalos megállapodásokat. 

Jelen pillanatban itt tartunk, bár a Szabolcs Megyei Versenybizottsága alkotott egy elfogadható megoldást a jogosulatlan játék elkerülésére. ITT ELOLVASHATOD !

Amennyiben ha jól értelmezem, márpedig igen ( mivel nem történt érdemi bejelentés ) az általam nagyon tisztelt  MLSZ Budapesti Igazgatója  figgyet sem hány az egészre, és talán simán a Versenybizottságra hárítja az ügyek menetét , és annak az elbírálását.

Az is előfordulhat ( talán ), hogy beszéltek is róla , csak éppen félbeszakadt a tárgyalás, mert lejárt a munkaidő !

Végül is úgy néz ki, úgy jön le ez a történet, hogy : Játsszák le a meccseket a tavaszi bajnokság megkezdéséig , oszt jól van !

Csakhogy !

Szégyenszemre az Igazgató Úr sem , de még a  Versenybizottság Elnöke  sem közölt a Bajnokságokba benevezett csapatok felé  egy pár sort sem ez ügyben .

PEDIG MÁR EGY MECCSET LE IS JÁTSZOTTAK.

 

Szép volt fiúk !

Utóirat : A szabály az szabály  , azt mindenki tartsa be !

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.