Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

VOLT PROFIK AZ AMATŐRÖKNÉL

 

 

 

napi-friss-best-new.jpg

 

VÉGH ANTAL EZT A KÖNYVET ÍRTA 1975.BEN : MIÉRT BETEG A MAGYAR FUTBALL !

MINT TUDJUK EZ A MI LABDARÚGÁSUNK OLYAN BETEG, 

AKI SOHASEM TUD MEGHALNI MERT ÁLLANDÓAN INFÚZIÓN VAN

ÉS AZ IDŐJÁRÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN

HOL JOBBAN VAN , HOL PEDIG ÚJABB VÉRÁTÖMLESZTÉSRE SZORUL.

 

 

BEVEZETŐKÉNT : NÉMI KIS KITÉRŐVEL A BUDAPEST AMATŐR BAJNOKSÁGÁBAN SZEREPLŐ EDZŐI, ÉS EGYÉB NAGY FELELŐSSÉGGEL NEM JÁRÓ  MUNKÁT VÁLLALÓ VOLT PROFI LABDARÚGÓK TERMÉKENYSÉGÜKET FESZEGETEM.

 

AZ AMATŐR BAJNOKSÁGUNKBA HIÁBA JÖNNEK MAGASABB OSZTÁLYOKBÓL VOLT JÁTÉKOSOK , VAGY ÉPPEN KÜLFÖLDÖN IS JÁTSZOTT LABDARÚGÓK , MI TÖBB MÉG A VÁLOGATOTTSÁGOT IS MEGJÁRVA , DE AZ ÉLETÉBŐL SZERZETT TAPASZTALATOKKAL DE AZ AMATŐR BUDAPEST ELSŐ OSZTÁLYÁHOZ ÉRKEZVE MARADANDÓT ALKOTNI ŐK SEM TUDTAK IDÁIG.

DE VANNAK OLYANOK IS AKIK A MÉDIA VARÁZS DOBOZAIBAN  OSZTJÁK AZ ÉSZT ( VAN AKI DR.-rel A NEVE ELŐTT ) , OLYANOKNAK OLYANOKRÓL AKIKNEK A STOPLISUK  KÖZELÉBEN SEM KERÜLHET(NEK)TEK .

MÉG SZERENCSE, HOGY EZEK A KÜLFÖLDI,  NYUGODTAN KI MONDHATJUK , HOGY SZTÁROK NEM NÉZIK A MAGYAR TELEVÍZIÓ LABDARÚGÁST KÖZVETÍTŐ CSATORNÁIN ELHANGZÓ JOBBNÁL JOBB JAVASLATOKAT, PERSZE NEM A MÉRKŐZÉS ELŐTT , HANEM AMIT UTÁNA PAPÍRBÓL BESEGÍTVE , MONDHATNI BEOLVASNAK !

VÉLETLENÜL SEM AKAROM ŐKET BÁNTANI, DE MÁR NAGYON SOK A PÚDEROLÁS !

PERSZE AKI NEM AKARJA AZ NE NÉZZE , ÉS NE IS HALLGASSA ŐKET !

SZERENCSÉRE VAN GOMB A TÁVIRÁNYÍTÓN ! ILYEN EGYSZERŰ !

HA MÉGIS MEGADTA AZ ÉLET , HOGY EGY IGAZI PROFI(K) ELLEN JÁTSZHATTAK , VAGY CSAK KÖZELRŐL LÁTHATTÁK A JÁTÉKOSKIJÁRÓBAN , OTT IS CSAK MÁSODHEGEDŰSKÉNT NÉZHETTEK FEL AZ EGYES IKONOKRA.

EZ ITT EGY MÁS VILÁG , ITT MÁSKÉPPEN KELL ÉBREDNI , ÉLNI , ÉS LEFEKÜDNI.

ITT AZ AMATŐR BAJNOKSÁGBAN SEMMIT SEM SZÁMÍT,  MÉG A MÚLT , ÉS A NÉV  SEM !

NÉHA MÉG HÁTRÁNY IS , HISZEN A SZURKOLÓ EGY OLYAN EMBER AKI NEM FELEJT, ÉS BE IS SZÓL , HA ÚGY ÉRZI !

MAI VILÁGUNKBAN A VÍRUSNAK KÖSZÖNHETŐEN EZ  ÜGYBEN MOST SZERENCSÉS HELYZETBEN VANNAK A KISPADOK BIRTOKOSAI ÉS NEM KELL BENYELNIÜK A JOBBÍTÓ SZÁNDÉKÚ ÜZENETEKET.

ABBA SEM ÁRT BELEGONDOLNI , HOGY VAJON HOGYAN , MIBŐL TERMELIK KI A HAVI JÁRANDÓSÁGUKAT AZ EGYESÜLETI VEZETŐK , HISZEN MÉG  EGY BOLOND SEM DOLGOZIK INGYEN , RÁADÁSUL ILYEN VAGY OLYAN MÚLTTAL RENDELKEZVE AZ ELMÚLT ÉVEK TEKINTETÉBEN !

ŐK MÁR MANAPSÁG NEM ABBA A KATEGÓRIÁBA TARTOZÓ  SPORTOLÓK MINT ANNO , AKIKRE FEL TUDTAK NÉZNI A DRUKKEREK , NAPJAINKBAN PEDIG MÉG VÉLETLENÜL SEM PÉLDAKÉPEKNEK TEKINTIK ŐKET A MAI  AMATŐR LABDARÚGÓK.

SOK ESETBEN ELŐFORDULT MÁR MECCS KÖZBEN , HOGY A NAGY MELLÉNYRŐL LEPATTOGTAK A GOMBOK ( A JÁTÉKSZABÁLYOK TÉVES ISMERETE VÉGETT ) , ÉS EZ A JELENSÉG A  TOVÁBBIAKBAN IS MEGTÖRTÉNIK.

BÁRHOGYAN IS VIZSGÁLJUK ,  EGYIK JÁTÉKVEZETŐ SEM SZERETI HA KI AKARJÁK OKÍTANI MÉRKŐZÉS KÖZBEN A TECHNIKAI ZÓNÁT ELHAGYVA AZ OLDALVONALNÁL !

ITT LE KELL TUDNI ALACSONYODNI , VAGYIS FEL KELL NŐNI ERRE AZ ALACSONYABB DE MÉGIS JEGYZETT AMATŐR SZINTRE .

HOZZÁ KELL SZOKNI AHHOZ IS, HOGY EGY ( RÉSZÜKRŐL ) SZINTE ISMERETLEN EGYESÜLET, HOGY EGY NAGY NÉV NÉLKÜLI EDZŐ ELLEN  ( TALÁN MÉG EDZŐI BÁRSONYKÖTÉSŰ OKLEVÉLLEL SEM RENDELKEZIK ) OLYAN MECCSET KÉPES LEGYEN LEHOZNI, HOGY A KILENCVEN EGYNÉHÁNY PERC  VÉGÉN AZT SE TUDJA , HOGY HOVA BUJDOKOLJON SZÉGYENÉBEN.

NA EZ AZ IGAZI ÉGÉS ! TUDJUK ! A JÁTÉKOS A HIBÁS , KI MÁS ?

NEM IDE TARTOZIK DE LÁSD A JELENLEGI U21 VÁLOGATOTT EDZŐJÉT ÉS ALAKULATÁT !

ENNEK ELLENÉRE NEM KÉRIK MEG , HOGY JOBB LENNE ABBAHAGYNI , HANEM MÉG BIZTATJÁK IS MINT ANYA A HÜLYE GYERMEKÉT.

NÉGY FONTOS MECCSBŐL HÁROM SITT !

NÉGY RÚGOTT ÉS TIZENEGY BEKAPOTT  GÓLLAL CSODÁS TELJESÍTMÉNY  !

ÉPPEN EZEKNEK AZ ÁLTALA ( VAGY NEM ) KIVÁLASZTOTT  FIATAL , EREJÜK TELJÉBEN LÉVŐ VÁLOGATOTT JÁTÉKOSOKNAK , AKIK MINDEN FÖLDI JÓVAL KIKENEGETETT , ELKÉNYEZTETETT LABDARÚGÓCSKÁKNAK KELLENE A VOLT PROFI RÉSZÉRŐL MEGMUTATNI, HOGY NEM CSAK A TETKÓ, MEG A SÉRÓ TUDJON VILLOGNI A KÖZÖNSÉG ELŐTT.

DE EHHEZ PEDIG ÚGY NÉZ KI , HOGY HIÁNYZIK AZ A MOTIVÁCIÓ , AMIT A RÉGI NAGYOK BELE TUDTÁK DUMÁLNI MÉG A MECCS MEGKEZDÉSE ELŐTT , VAGY ÉPPEN A FÉLIDŐBEN A JÁTÉKOSAIBA A GYŐZELEM MEGSZERZÉSE ÉRDEKÉBEN.

VAJON KI , VAGY KIK A HIBÁSAK ?

TALÁN JOBBAN MEG KELLENE GONDOLNI, HOGY KIK ALKALMASAK A NEMZETI CSAPAT MEZÉBEN KILÉPŐ KÜZDŐTÉRRE !

ÉPPEN VOLNA RÁ IDŐ RENDESEN SZÉTNÉZNI KIS HAZÁNKBAN ( JÓFORMÁN MÁS DOLGA SINCS ) , HISZEN EZ LENNE A MUNKAFOLYAMAT ELSŐ FELVONÁSA !

AZ IGAZI KIHÍVÁS PEDIG  OTT KEZDŐDIK HOGY NEM A MÁSOK DUKMÁLÁSÁRA ( ITT GONDOLHATSZ BÁRMIRE ) KELLENE PIROS FEHÉR ZÖLDBE BÚJTATNI A REMÉNYSÉGEINKET !

HOZZÁTESZEM , HOGY IDÁIG SEM  AZÉRT LETT VALAKI ÖNGYILKOS MERT KIKAPOTT EGY UP CSAPAT.

NA DE KANYARODJUNK VISSZA AZ AMATŐR LABDARÚGÁSUNKHOZ.

A NAGY VEHEMENCIÁVAL ÉRKEZÉS, HOGY MAJD Ő MEG TUDJA ( IGAZÁBÓL EZ IDÁIG EGY VOLT SPILLERNEK SEM SIKERÜLT MARADANDÓT ALKOTNIA )  MUTATNI AZOKKAL AZ EMBEREKKEL A HATEZER NÉGYZETMÉTEREN AKIK MUNKÁBÓL, JOBBIK ESETBEN ISKOLÁBÓL, VAGY ÉPPEN A MUNKAHELY NÉLKÜLISÉGBŐL ÉRKEZNEK, EDZÉSRE.

ÉRDEKES MÓDON EGYIK PROFI LICENCES SZAKI ( VAN OLYAN IS AKI EL SEM MENT CREDITET SZEREZNI ) SEM MERTE KITŰZNI CÉLUL A BAJNOKSÁG MEGNYERÉSÉT , AMIKOR ÁTVETTE A CSAPATOT PEDIG SZABAD KEZET KAPOTT AZ ÁTIGAZOLÁSOKHOZ !

A CÉL CSAK A TISZTES HELYTÁLLÁS, ÉS A KIESÉS ELKERÜLÉSE MINDENEKELŐTT.

EZT VISZONT BÁRMELYIK AMATŐR CSAPATVEZETŐ IS ELMONDHATJA  A NYAKÁBAN LOGÓ STOPPERÓRA NÉLKÜL IS.

DE MENJÜNK TOVÁBB , MERT JÖNNEK A MINDENNAPOS MEGLEPETÉSEK !

A KIGONDOLT EDZÉSTERVET LEHET , HOGY NEM TUDJA VÉGREHAJTANI , MERT AKI VOLT KEDDEN TRÉNINGEN,  AZ A KÖVETKEZŐ EDZÉSRE KI TUDJA MIÉRT , DE  VALAHOL ELAKADT, ÉS EZÉRT BORUL A KIGONDOLT , MEGTERVEZETT EDZÉSMUNKA. LŐTTEK A PROFI GONDOLKODÁSNAK !

RÁADÁSUL HIÁBA VAN NAGY KERET, HA EGY POSZTRA NEM EGY HANEM HÁROM- NÉGY JÁTÉKOS IS ALKALMAS PONT ILYEN ALKALOMMAL , AMI PERSZE TÖBBSZÖR IS ELŐFORDULHAT.

MINT TUDJUK NEM EZ AZ IDEÁLIS JÁTÉKOSKERET ( A HARMINC EGYNÉHÁNY EMBER ) BÁR A KÖZÉPMEZŐNYHÖZ VALÓ TARTOZÁSHOZ NÉMI GARANCIÁT BIZTOSÍT.

A MÁS POSZTRA ALKALMATLANOK ( VÉDŐ CSATÁR , VAGY ÉPPEN FORDÍTVA ) NÉHA AZ EREDMÉNYESSÉGET IS BEFOLYÁSOLNI TUDJA EGY BAJNOKI MÉRKŐZÉSEN FŐLEG NEGATÍV IRÁNYBA.

ITT AMATŐR SZINTEN AKI MÁR NÉGYSZER ÖTSZÖR CSAK A KISPADOT KOPTATTA ÉS NEM TETTÉK BE CSAK ÉPPEN  IDŐHÚZÓKÉNT EGY KÉT PERCRE , AZ IGAZÁBÓL FELHAGY AZ EGÉSSZEL ( BÁR ITT IS VANNAK KIVÉTELEK ) ÉS SZÓ SZERINT LEFEKÁZZA AZ EGÉSZET.

A LEGNAGYOBB TITOK SEM TITOK MÁR MOSTANÁBAN, HOGY A TÖBBI JÁTÉKOSTÁRSÁTÓL VALAMIVEL JOBB KÉPESSÉGGEL RENDELKEZŐ  AMATŐRÖK AZ ÁTIGAZOLÁSI TRANZAKCIÓ  ELŐTT ,  BÁR MINDENKI TAGADJA , DE TUDJA IS, HOGY BIZONY NEM EGY MECCS UTÁNI ZSÍROS KENYÉRÉRT, ÉS EGY BAMBIÉRT ÁLDOZZÁK FEL A HÉTVÉGÉJÜKET , BÁR NAGYON SZERETNEK LABDARÚGÓZNI !

EZEN AZ AMATŐR, IDÉZŐJELBE TÉVE  SALAKOS  PÁLYÁN , ( PÁLYÁKON ) A NAPONTA ÁPOLT GYEPRŐL ÉRKEZŐKNEK NEM ÁRT TUDNI , HOGY ITT NAGYON SOK VIRÁGOSKERT VAN EZEKEN A NEM ZSÍROS TALAJOKON, AHOL HIÁBA ÖNTÖZÖL , LOCSOLSZ, GYOMLÁLSZ EGÉSZ HÉTEN , SZOMBAT REGGELRE ELHERVADHATNAK, ELADHATATLANNÁ VÁLHATNAK A PALÁNTÁK !

AKIK MEG KI TUDNAK MÉGIS VIRÁGOZNI, AZOK A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN  MÁR MÁS EDZŐ KOLLÉGÁNÁL BONTOGATJÁK SZIRMAIKAT , AHOL NEM BIZTOS, HOGY TÖBB TÁPOLDATTAL TUDJÁK ŐKET ÖSZTÖNÖZNI DE EGY VISZONT BIZTOS , HOGY A VEZETŐEDZŐ SZEMÉLYÉBEN  A RÉGÓTA MEGBECSÜLT AMATŐR TRÉNERT KERESIK LEGINKÁBB AZ AMATŐR LABDARÚGÓK !

EGY KÉNYSZERHELYZETBEN VAN CSAK A JÁTÉKOS , AZ PEDIG A MUNKAHELYTŐL , ISKOLÁTÓL VAGY ÉPPEN A LAKÁSTÓL VALÓ TÁVOLSÁG , AMIT NEHÉZ ÖSSZEEGYEZTETNI ,  EZÁLTAL MARAD A RÉGI , JELENLEGI SPORTEGYESÜLETHEZ VALÓ HOVATARTOZÁS. MINDEZEKET FIGYELEMBE VÉVE, MÁR ITT SEM MONDHATÓ KI A KLUBHŰSÉG FOGALMA.

A SZLOGEN EGY TYEPPET MOST MEGVÁLTOZOTT !!!

 EGYSZERŰEN NEM AZT KÖZLÖM AMIT AZ OLVASÓK ELVÁRNAK

- AZT KÖZLÖM AMIT A TÖBBSÉG (MÉG NEM) IS TUD.

 

ÉVAD EGYESÜLET   MECCS HELY GÓLKÜLÖNBSÉG PONT
             
ASR GÁZGYÁR 5 éves átlagban 135 átlag hely 5,6 257-170 / + 87 242 / átlag 48,4 pont
             
43.SZ. ÉPÍTŐK SK 5 éves átlagban 136 átlag hely 6,6 293-213 / + 80 221 / átlag 44,2 pont
             
UNIONE FC 5 éves átlagban 136 átlag hely 7,4 281-228 / +53 221 / átlag 44,2 pont
             
TESTVÉRISÉG SE 5 éves átlagban 137 átlag hely 7,4 268-221 / + 47 207 / átlag 41,4 pont
             
IKARUS BSE FK 5 éves átlagban 137 átlag hely 7,6 278-240 / + 38 208 / átlag 41,6 pont
             
F. VÍZMŰVEK 5 éves átlagban 137 átlag hely 8,4 264-248 / + 16 189 / átlag 37,8 pont
             

 

A RÉSZLETES KIMUTATÁSÉRT KATT IDE !

 

budapest-soccer--vissza.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.